Reserverings-aanvraag

Social Media

Facebook Twitter Foursquare

 

 

Op de grens van Vlaanderen en Nederland, tussen Valkenswaard en Hasselt, ligt een aantrekkelijk natuur- en wandelgebied De Hageven-Plateaux. Het gebied bestaat onder meer uit bossen, vijvers, vennen, heide, vloeiweiden en landbouwgrond. Het hoger gelegen deel aan de Nederlandse zijde -de Plateaux- strekt zich uit over 330 hectaren. In Vlaanderen sluit hier naadloos een lager gelegen, vochtiger terrein van 225 hectaren op aan: het Hageven.


In het gebied komen zeldzame planten voor zoals de Herfsttijloos en de Klokjesgentiaan. Het heeft bovendien een gevarieerde vogelbevolking met onder andere de Wulp, de Wielewaal, de Gele kwikstaart, de Boomleeuwerik, de Blauwborst en de Roerdomp.

Het gebied is eigendom van de Nederlandse vereniging Natuurmonumenten, de Vlaamse vzw Natuurpunt, de Vlaamse provincie Limburg, de gemeente Neerpelt en enkele privé-eigenaars. Sinds 1991 wordt het gebied "Hageven-Plateaux" op basis van een vastgesteld beheersplan als één eenheid beheerd.

"Buiten méér zien, door eerst binnen te kijken" Dat is het motto van bezoekerscentrum "De Wulp".

Hageven-Plateaux Hofmanheide

Wulp, Hofmanheide

tulpen

 

e. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. +31 (0)6 53410475 +31 (0)6 58948186
© 2013 hofmanheide b&b | Alle rechten voorbehouden.